Στην Αθήνα σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Tην Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στις 12.00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν μετά τη συνάντησή τους κοινή συνέντευξή Τύπου.

Νωρίτερα, στις 11.00, ο κ. Γιούνκερ θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μιλήσει στις 19.30 στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ.Γιούνκερ, θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ώρα 13.30), όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

Σε συνέντευξή του στο Euronews εν όψει της επίσκεψής τουστην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως η Ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα. «Αγωνίστηκα σκληρά για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι τελικώς «τα καταφέραμε».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες» στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και πως «από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...