Στις 5 Ιουλίου τα αποκαλυπτήρια του νέου χαρτονομίσματος των 50 ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ (Ευρωσύστημα) θα παρουσιάσουν στο κοινό το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ στις 5 Ιουλίου 2016. Το τραπεζογραμμάτιο της νέας σειράς «Ευρώπη» προγραμματίζεται να τεθεί σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2017.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, οι ενώσεις των ενδιαφερόμενων κλάδων και η ΕΚΤ υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα θα δέχονται το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ από την ημερομηνία εισαγωγής του στην ευρωπαϊκή αγορά. Δεσμεύτηκαν, επίσης, να ενημερώσουν τους πελάτες, τους εταίρους, τους υπαλλήλους τους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με το νέο τραπεζογραμμάτιο.

«Εμείς, το Ευρωσύστημα και οι συνεργάτες μας από τους ενδιαφερόμενους κλάδους έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες, ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα τραπεζογραμμάτια τους παντού, χωρίς προβλήματα, από την ημερομηνία που αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία» δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζογραμματίων στην ΕΚΤ.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ είναι αυτό με την ευρύτερη χρήση στην Ευρώπη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...