Συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA από το FBI

fifa-phoyoΔέκα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν και κατηγορούνται μεταξύ άλλων για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη Ζυρίχη, σ’ ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία της πόλης, «Baur au Lac hotel», όπου είχαν καταλύσει στελέχη της FIFA για το ετήσιο συνέδριό τους.

Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί πήραν τα κλειδιά των δωματίων από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αιφνιδίασαν τα στελέχη εισβάλλοντας στα δωμάτιά τους. Επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας είναι να παρακαμφθούν κωλύματα του ελβετικού νόμου, ώστε να εκδοθούν οι συλληφθέντες στις ΗΠΑ.

Το κατηγορητήριο αφορά 14 πρόσωπα ύποπτα για απάτες, ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και ξέπλυμα χρήματος. Εκτός των στελεχών της Fifa, στις κατηγορίες για το σκάνδαλο αναμένεται να κατονομασθούν στελέχη εταιρειών μάρκετινγκ από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική που κατηγορούνται ότι πλήρωσαν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε μίζες με αντάλλαγμα συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης σε σχέση με μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις , σύμφωνα με αξιωματούχο που είναι σε γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, κατηγορίες διατυπώνονται κατά των Τζέφρι Γουέμπ, Εουτζένιο Φιγκερέντο, Τζακ Γουόρνερ, Εντουάρντο Λι, Χούλιο Ρότσα, Κώστα Τάκα, Ραφαέλ Εσκιβέλ, Χοσέ Μαρία Μαρίν και Νικολά Λεός. Κατηγορίες αναμένεται επίσης να διατυπωθούν κατά των στελεχών εταιρειών μάρκετινγκ Αλεσάντρο Μπουρσάκο, Ααρον Ντέιβιντσον και Ούγκο και Μαριάνο Τζίνκις.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...